Patak's Tandoori Paste Marinade je autentična mješavina đumbira, aromatičnih začina i tamarinda kako bi se stvorilo lijepo uravnoteženo Tandoori jelo. Tandoori je tradicionalna marinada u sjevernoj Indiji za meso koje treba peći na žaru, roštiljati ili peći u pećnici.
Sastojci
Voda, Pire od đumbira, začini, tamarinda, sol, octena kiselina (zakiseljavanje), češnjak u prahu, ekstrakt paprike.
BBQ punjene Tandoori gljive
SASTOJCI
4 velike Portobello gljive, stabljike uklonjene
1 žlica ulja
sol i papar po želji
2 žlice ulja, podijeljeno
1/4 šalice luka, sitno sjeckanog
1/3 šalice crvene paprike, sitno sjeckane
4 žličice Patak's® Tandoori Marinade
1/2 šalice smrznutog kukuruza, odmrznutog
1/2 šalice tofua, isjeckanog na kockice
2 žlice svježeg cilantra, sitno sjeckanog i podijeljenog
UPUTE
Zagrijte roštilj ili tavu na srednju toplinu.Uklonite škrge iz gljiva struganjem stražnjom žlicom i odbacite. Pospite gljive solju i paprom i stavite sa strane.Zagrijte ulje u velikoj tavi na štednjaku na srednje jakoj vatri.Dodajte sjeckane stabljike gljiva, luk, crvene paprike i Patak's® Tandoori Marinadu.Pirjajte 2 do 3 minute ili dok povrće ne postane nježno. Umiješajte kukuruz i kuhajte još 2 minute.
Izvadite iz topline i umiješajte sir i 1 žlicu cilantra.Gljive ravnomjerno napunite nadjevom.Stavite gljive na roštilj, punjene strane prema gore. Kuhajte nepokriveno 2 do 3 minute ili dok dno gljiva ne bude označeno roštiljem, a zatim smanjite toplinu na nisku razinu. Pokrijte i kuhajte 5 do 6 minuta, ili dok gljiva ne postane nježna i tofu upije okuse.
Ukrasite preostalim cilantrom i uživajte sa Laila basmati rižom ili toplim naanom.