Prženi rezanci s piletinom i povrćem
Apsolutno savršeno za subotnji ili nedjeljni ručak. Iznimno jednostavno, lagano, zdravo i fino. Bolje skoro da ne može. Za još mnoštvo recepata, namirnica, savjeta, a od ovog tjedna i kuhinjskoh pribora i suđa posjetite nas na www.asiafoodstore.hr
Sastojci:
- ½ paprike
- 1 mrkva
- 2 celera
- 1 luk
- 1 pileća prsa
- ulje za prženje
- 1 rezanaca s jajima
- 1-2 šalice pilećeg temeljca ili vode
- 4 žlice umaka od kamenica
- 5 žlica soja umaka
- 2 žličice sezam-soja ulja
- 400 g sojinih klica
https://asiafoodstore.hr/rezanci-s-jajima-v
https://asiafoodstore.hr/sojin-umak-2
https://asiafoodstore.hr/umak-od-kamenica
https://asiafoodstore.hr/sezamovo-soijno-ulje-mix
https://asiafoodstore.hr/konzervirane-sojine-klice
Priprema:
Skuhajte rezance prema uputama i stavite sa strane.
U woku ili dubljoj tavi zagrijte ulje te dodajte nasjeckano povrće: papriku, mrkvu, celer i luk te kuhajte oko 2 - 3 minute. Kada je gotovo prebacite na tanjur.
Dodajte još ulja u wok te popržite tanko narezana pileća prsa dok ne budu gotova. Tada dodajte temeljac ili vodu, umak od kamenica, slatki soja umak i sezamovo ulje. Sve dobro promiješajte. Dodajte rezance i dobro sve izmiješajte da umak obloži rezance. Vratite i povrće u wok.
U slast