Pretraga
Filters

Pileći Dhansak

Malo ukusne Indije za danas? Probajte ovo fantastično jelo punog kompleksnog okusa.
Sve namirnice možete pronaći u našem https://asiafoodstore.hr/ ili izravno na navedenim linkovima.
Pileći Dhansak
Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta
Priprema: umjereno teška
Za 4 osobe
Sastojci:
300 g crvene ili zelene leće
1 veliki krumpir
150 g špinata
450 g pilećih prsa
1 luk
2 žlice ulja
100 g rajčica
2 žlice garam masala paste
2 žlice blage curri paste
2 žlice paste od češnjaka
2 žlice svježeg korijandera ili peršina
1 žlica đumbira u prahu
1 žlica kurkume
sol
Priprema:
Leću dobro operite u nekoliko voda te je ostavite namočenu dok pripremate ostale namirnice.
U tavi zagrijte 1 žlicu ulja i popržite piletinu narezanu na male kockice nekoliko minuta. Kada je gotova izvadite i stavite sa strane.
U istoj tavi zagrijte preostalo ulje i dodajte nasjeckani luk. Pržite nekoliko minuta prije nego što dodate po dvije žlice svake paste. Ogulite i narežite krumpir. Grubo nasjeckajte luk i papriku. Dodajte leću te đumbir u prahu i kurkumu. Poprskajte vodom ako se počne lijepiti i dobro promiješajte. Ostavite da kuha 2 minute, a tada dodajte osušenu leću. Ulijte vodu tako da prekrije leću barem 1 cm. Nastavite kuhati 10 minuta, a tada dodajte oguljeni i narezani krumpir. Ako nema dovoljno vode, još malo ulijte. Promiješajte i ostavite da se kuha još 10 – 15 minuta ili dok krumpiri nisu gotovi. Prije no što umiješate špinat neka još jednom proključa.
Posolite ako treba.
Poslužite posutim sitno, sjeckanim peršinom i našim smrznutim gotovim curri samosama https://asiafoodstore.hr/samosa-curry-trigon-96-kom ili jasmin rižom za prilog https://asiafoodstore.hr/jasmin-lomljena-ri%C5%BEa-broken...
U slast🥂
Napišite osvrt
Tečaj €/kn:   7,53450