Pretraga
Filters

Pad See Ew

Pad See Ew

Ima li što romantičnije od večere uz svijeće koju ste sami pripremili za svoju dragu. I to uz egzotiku jednog od najpoznatijih tajlandskih jela -Pad See Ew što bi u prijevodu značilo prženi umak od soje. Riječ je o rižinim rezancima u kombinaciji s proteinima po izboru (tofu, piletina, škampi...) te jajima i brokulom. Ovo je jelo bogato raznih okusima koji stvaraju savršenu ravnotežu između pikantnog i slatkog, dovoljno sofisticirano i za finija nepca, a jednostavno za pripremu i za početnika u kuhinji. Recept donosimo dovoljno rano pa stignete i malo vježbati prije Valentinova.


Sastojci

200 grama rižinih rezanca
2 žlice biljnog ulja
3 režnja usitnjenog češnjaka ili 1 žlica našeg pesta od češnjaka
2 do 3 komada otkoštenih pilećih karabataka
170 gr kineske brokule oprane i izrezane na manje dijelove
2 veća jaja ili 3 manja
sezamovo ulje

Pad See Ew umak

3 žlice svijetlog soja umaka
1 žlica tamnog soja umaka
2 žlice oyster umaka (umak od kamenica)
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica bijelog vinskog octa
2 žlice vode ili po potrebi

Priprema

Pomiješajte sve sastojke za umak u posudi. Pripremite rižine rezance prema uputama (naš savjet je da ih kuhate minutu do dvije minute manje od predloženog vremena), zatim ih isperite hladnom vodom, iscijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte sezamovo ulje u woku na umjerenoj vatri. Dodajte bijeli luk, zatim piletinu i kuhajte dvije, tri minute.

Gurnite sve na jednu stranu woka, dodajte jaja i umutite ih. Zatim dodajte kinesku brokulu, rižine rezance i napravljeni umak.

Sve zajedno pomiješajte i kuhajte otprilike minutu do dvije dok rezanci ravnomjerno pokupe umak.

Ima li što romantičnije od večere uz svijeće koju ste sami pripremili za svoju dragu. I to uz egzotiku jednog od najpoznatijih tajlandskih jela -Pad See Ew što bi u prijevodu značilo prženi umak od soje. Riječ je o rižinim rezancima u kombinaciji s proteinima po izboru (tofu, piletina, škampi...) te jajima i brokulom. Ovo je jelo bogato raznih okusima koji stvaraju savršenu ravnotežu između pikantnog i slatkog, dovoljno sofisticirano i za finija nepca, a jednostavno za pripremu i za početnika u kuhinji. Recept donosimo dovoljno rano pa stignete i malo vježbati prije Valentinova.


Sastojci

200 grama rižinih rezanca
2 žlice biljnog ulja
3 režnja usitnjenog češnjaka ili 1 žlica našeg pesta od češnjaka
2 do 3 komada otkoštenih pilećih karabataka
170 gr kineske brokule oprane i izrezane na manje dijelove
2 veća jaja ili 3 manja
sezamovo ulje

Pad See Ew umak

3 žlice svijetlog soja umaka
1 žlica tamnog soja umaka
2 žlice oyster umaka (umak od kamenica)
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica bijelog vinskog octa
2 žlice vode ili po potrebi

Priprema

Pomiješajte sve sastojke za umak u posudi. Pripremite rižine rezance prema uputama (naš savjet je da ih kuhate minutu do dvije minute manje od predloženog vremena), zatim ih isperite hladnom vodom, iscijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte sezamovo ulje u woku na umjerenoj vatri. Dodajte bijeli luk, zatim piletinu i kuhajte dvije, tri minute.

Gurnite sve na jednu stranu woka, dodajte jaja i umutite ih. Zatim dodajte kinesku brokulu, rižine rezance i napravljeni umak.

Sve zajedno pomiješajte i kuhajte otprilike minutu do dvije dok rezanci ravnomjerno pokupe umak.

Napišite osvrt
Tečaj €/kn:   7,53450