Pad See Ew
Ima li što romantičnije od večere uz svijeće koju ste sami pripremili za svoju dragu. I to uz egzotiku jednog od najpoznatijih tajlandskih jela -Pad See Ew što bi u prijevodu značilo prženi umak od soje. Riječ je o rižinim rezancima u kombinaciji s proteinima po izboru (tofu, piletina, škampi...) te jajima i brokulom. Ovo je jelo bogato raznih okusima koji stvaraju savršenu ravnotežu između pikantnog i slatkog, dovoljno sofisticirano i za finija nepca, a jednostavno za pripremu i za početnika u kuhinji. Recept donosimo dovoljno rano pa stignete i malo vježbati prije Valentinova.
Sastojci
200 grama rižinih rezanca
2 žlice biljnog ulja
3 režnja usitnjenog češnjaka ili 1 žlica našeg pesta od češnjaka
2 do 3 komada otkoštenih pilećih karabataka
170 gr kineske brokule oprane i izrezane na manje dijelove
2 veća jaja ili 3 manja
sezamovo ulje
Pad See Ew umak
3 žlice svijetlog soja umaka
1 žlica tamnog soja umaka
2 žlice oyster umaka (umak od kamenica)
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica bijelog vinskog octa
2 žlice vode ili po potrebi
Priprema
Pomiješajte sve sastojke za umak u posudi. Pripremite rižine rezance prema uputama (naš savjet je da ih kuhate minutu do dvije minute manje od predloženog vremena), zatim ih isperite hladnom vodom, iscijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte sezamovo ulje u woku na umjerenoj vatri. Dodajte bijeli luk, zatim piletinu i kuhajte dvije, tri minute.
Gurnite sve na jednu stranu woka, dodajte jaja i umutite ih. Zatim dodajte kinesku brokulu, rižine rezance i napravljeni umak.
Sve zajedno pomiješajte i kuhajte otprilike minutu do dvije dok rezanci ravnomjerno pokupe umak.
Ima li što romantičnije od večere uz svijeće koju ste sami pripremili za svoju dragu. I to uz egzotiku jednog od najpoznatijih tajlandskih jela -Pad See Ew što bi u prijevodu značilo prženi umak od soje. Riječ je o rižinim rezancima u kombinaciji s proteinima po izboru (tofu, piletina, škampi...) te jajima i brokulom. Ovo je jelo bogato raznih okusima koji stvaraju savršenu ravnotežu između pikantnog i slatkog, dovoljno sofisticirano i za finija nepca, a jednostavno za pripremu i za početnika u kuhinji. Recept donosimo dovoljno rano pa stignete i malo vježbati prije Valentinova.
Sastojci
200 grama rižinih rezanca
2 žlice biljnog ulja
3 režnja usitnjenog češnjaka ili 1 žlica našeg pesta od češnjaka
2 do 3 komada otkoštenih pilećih karabataka
170 gr kineske brokule oprane i izrezane na manje dijelove
2 veća jaja ili 3 manja
sezamovo ulje
Pad See Ew umak
3 žlice svijetlog soja umaka
1 žlica tamnog soja umaka
2 žlice oyster umaka (umak od kamenica)
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica bijelog vinskog octa
2 žlice vode ili po potrebi
Priprema
Pomiješajte sve sastojke za umak u posudi. Pripremite rižine rezance prema uputama (naš savjet je da ih kuhate minutu do dvije minute manje od predloženog vremena), zatim ih isperite hladnom vodom, iscijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte sezamovo ulje u woku na umjerenoj vatri. Dodajte bijeli luk, zatim piletinu i kuhajte dvije, tri minute.
Gurnite sve na jednu stranu woka, dodajte jaja i umutite ih. Zatim dodajte kinesku brokulu, rižine rezance i napravljeni umak.
Sve zajedno pomiješajte i kuhajte otprilike minutu do dvije dok rezanci ravnomjerno pokupe umak.