Pretraga
Filters

Govedina Tagalog

Danas dijelimo jedan od naših najdražih filipinskih recepata. Recept je jednostavan, a jelo sjajno. Namirnice potražite u našem web shopu ili izravno na linkovima.

Govedina Tagalog

Sastojci:
500 g govedine (steak), tanko narezane
65 ml tamnog soja umaka
2 žličice paste od češnjaka
3 žlice calamansi soka (odgovara 1/4 šalice soka od calamondina - filipinski citrus ili lim ili sok od limuna, više ili manje)
2 žličice umaka od crnog papra
2 žlice biljnog ulja
2 luka izrezana na kolutiće
3 stabljike limunske trave (bijeli dio ide u jelo, zeleni dio usitno nasjeckajte pospite na kraju za dekoraciju)
sol prema ukusu
https://asiafoodstore.hr/sojin-umak-tamni-2
https://asiafoodstore.hr/pasta-od-cesnjaka-sa-uljem
https://asiafoodstore.hr/limunska-trava
https://asiafoodstore.hr/umak-od-crnog-papra-350g

Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte govedinu, soja umak, calamansi ili limunov sok i mljeveni papar. Poklopite i marinirajte oko 1 h.
U tavi zagrijte ulje i pržite mariniranu govedinu dok se donja strana ne karamelizira. Izvadite govedinu i stavite sa strane.
U istoj tavi popržite kolutiće luka da budu mekani. Izvadite ih i stavite sa strane.
U istoj tavi popržite pastu od češnjaka, ulijte ostatak marinade, dodajte nasjeckane stabljike bijelog dijela limunske trave i pustite da ključa dok se ne zgusne.
Vratite govedinu u tavu i popirjajtejoš koju minutu uz dodatak soli prema ukusu.
Poslužite govedinu s kolutićima luka i nasjeckanim zelenim dijelom limunske trave i prelijte umakom.
#webshopasiafoodstore Vam svima žele dobar tek! 
Napišite osvrt
Tečaj €/kn:   7,53450