Pretraga
Filters

Govedina Rendang

Recept zahtjevan, ali vrijedan svakog truda, vjerujte nam na riječ. Kome je do malo egzotičnog sljedeći tjedan, apsolutna preporuka za jedno od najpopularnijih indonezijskih jela, samo se nemojte zaboraviti prije opskrbiti namirnicama 🙂.
Sve potrebne namirnice možete pronaći na www.asiafoodstore.hr
1 žličica soli
1 žličica korijandera u prahu
1/4 žličica kurkume u prahu
6 žličica paste od đumbira i češnjaka
4 luka
3 žličice sušenog čilija u prahu
2 žlice ulja
900 g govedine
3 stabljike limunske trave
1 konzerva kokosovog mlijeka za kuhanje
1 žlica šećera
Priprema:
U blender stavite sol, korijander, kurkumu, 2 žličice paste od đumbira i češnjaka i luk te listiće čili papričice te usitnite do glatke paste.
U tavi na srednjem plamenu zagrijte ulje te popržite govedinu izrezanu na kockice da sa svih strana bude lijepe smeđe boje. Gotove komade stavljajte u zdjelu.
Kada je sva govedina gotova, na vruće ulje stavite limunsku travu, listiće limete i 2 žličice paste od đumbira i pržite dok se ne počnu razvijati mirisi. Kada je gotovo sve premjestite u zdjelu sa govedinom.
Na istom, vrućem ulju na smanjenom plamenu dodajte pastu iz blendera. Pržite, stalno miješajući nekih 10 – 15 minuta. Ako pasta počne goriti, dodajte malo vode i smanjite plamen. Dodajte kokosovo mlijeko i palmin šećer te vratite sadržaj zdjele u tavu te sve dobro promiješajte. Poklopite i uz povremeno miješanje kuhajte 3 -4 sata dok meso ne postane mekano.
Nakon otprilike 4 sata maknite poklopac i pojačajte plamen te konstantno miješajte smjesu tako da što više tekućine ispari, a da meso ne izgori. Ako treba dodajte malo ulja.
Rendang je gotov kada gotovo uopće nema umaka, a meso je tamno smeđe boje. Bilo bi idealno ostaviti meso preko noći da se okusi što više upiju u meso.
Poslužiti s jasmin rižom
Napišite osvrt
Tečaj €/kn:   7,53450