Pretraga
Filters
RSS

Blog

Azijska super-hrana za detoksikaciju - TOP 10 namirnica

Sretan Božić svim našim prijateljima i vjernim pratiteljima i sve najbolje u novoj 2022.

Uz prebogate blagdanske trpeze, teško je oduprijeti se izazovima okusa i mirisa koji mame sa svih strane i ne pretjerati u konzumacija ića i pića. Zato bi bar između Božića i Nove godine trebalo napraviti br...

Osvrti (0)
Danas te pozivamo na Lichee party

Danas te pozivamo na Lichee party. Pročitaj objavu do kraja i tulumari bez grižnje savjesti 🥂🥳
Izaberi #Lychee jer dobar za zdravlje i ljepotu te idealan za ukusne i zdrave recepte.
Visok postotak vitamina C jača imunološki sustav i osigurava ljepotu kože.
Vitamini skupine B pomažu u zdravlju kose i ...

Osvrti (0)
Zašto je kineska hrana zdrava hrana?
Koliko je hrana bitna u vašem životu? Kako ona utječe na vase tijelo? Svakodnevno osluškujete, koristite i njegujete svoje tijelo? Naša tijela su stvorena za pomake i ukoliko želimo učiniti određeni napredak za svoje tijelo, potrebno je pravilno se hraniti, biti tjelesno aktivan te staviti stres pod...
Osvrti (0)
AZIJSKA I KINESKA JELA - specijalni umaci i namirnice

Dio recepata za kinesku i azijsku hranu u sebi navode posebne umake kao što su hoisin umak, umak od kamenica, riblji umak, tamari umak, teriyaki umak i sl. Osim što daju karakter i dubinu jelima, svi se oni koriste umjesto soli. Hoisin umak koji se koristi kao marinada za pekinšku patku napravit će...

Osvrti (0)
AZIJSKA JELA - Polica sa začinima: DODATNE NAMIRNICE

Baza je spremna, a sada svoju policu sa začinima azijske kuhinje polako počinjete nadograđivati i proširivati. Naša preporuka su svakako ove 4 namirnice.

SEZAMOVO ULJE

Sezamovo ulje dolazi u dva oblika – kao hladno prešano koje se koristi za prženje i pečenje, te kao ulje od tostiranih sezamovih s...

Osvrti (0)
Osnove kineske kuhinje 3: SVJEŽE MESO, RIBA I POVRĆE
Uz neke osnovne začine svježe meso, riba i povrće najvažniji su sastojci za pripremu bilo kojeg jela. Moj je savjet uvijek pokušajte većinu tih namirnica nabaviti na tržnici jer ćete tamo imati najbolji pristup najsvježijim proizvodima.
Meso koje mislite pripremiti uvijek je dobro očistiti, nare...
Osvrti (0)
Osnove kineske kuhinje: RIŽA I TJESTENINA
Riža i kineska tjestenina najčešći su prilozi servirani uz kineska jela. Imate odličan recept za sushi, najbolji pribor,a jelo vam ne uspijeva - možda je problem u izboru riže. U azijskim zemljama poput Tajlanda, riža je toliko cijenjena da prijevod riječi „jesti“ doslovno znači „jesti rižu“.  Nađit...
Osvrti (0)
Osnove kineske kuhinje 2
Već smo spomenuli da uobičajenu bazu za kinesku kuhinju čine umak od soje, chilli, rižin ocat, češnjak, đumbir, škrobno brašno te riža i rezanci. Pisali smo  o top tri namirnice tj. o umaku od soje, chilliju i rižinom octu, a danas ćemo više reći o češnjaku, đumbiru i škrobnom brašnu.


ČEŠNJAK
...
Osvrti (0)
Osnove kineske kuhinje: Kako početi?
Ovaj je tekst zamišljen kao kratki vodič u slučaju da ne znate kako početi, a željeli biste pokušati skuhati nešto novo i egzotično. Što se tiče kupnje namirnica, potrebna je mala početna investicija za bazu s kojom se već može napraviti puno toga. Kasnije možete svoju policu sa začinima polako nado...
Osvrti (0)
Tajlandska, korejska i indijska jela

Tajlandska, korejska i indijska jela

U top 5 najpopularnijih azijskih kuhinja, uz kinesku i japansku, zasigurno ulaze i tajlandska, korejska te indijska jela. Danas ću reći osnovno o njima prema svome iskustvu s putovanja i autentičnim jelima koje sam isprobao u lokalnim restoranima, street foodu t...

Osvrti (0)
Tečaj €/kn:   7,53450