Pretraga
Filters
283 g Patak's Biryani Curry Spice Paste složena je mješavina svježe mljevenih začina koji pružaju ukusnu bazu za autentično indijsko curry jelo Biryani. Sastojci: Voda, Začini (uključujući Korijander, Tumeric, Kumin i Paprika), ulje kanole, pire od đumbira, sol, šećer, octena kiselina, pire od češnjaka, limunska kiselina Hyderabadi Janječi Biryani Sastojci Janjetina od 700 g, narezana na kockice 1/2 staklenke Patak's® Madras Curry Spice Paste ili Patak's® Biryani Curry Spice Paste 3 žlice običnog grčkog jogurta 2 luka, narezana (ili kupljena pržena luka) 4 žlice ulja, podijeljeno 2 zelena čilija 1/2 šalice ulja 3 žlice đumbira, mljeveno 3 žlice češnjaka, mljeveno 2 štapića cimeta 4 ili 5 mahuna zelenog kardamoma, sjeme 1 žličica mljevenog kima 2/3 šalice svježeg lišća mente, sjeckanog RIŽA 2 šalice basmati riže 4 šalice vode Sol, po ukusu 1 šalica brašna Voda ŠAFRANSKO MLIJEKO 1/4 šalice mlijeka Prstohvat šećera Nekoliko niti šafrana Upute za pripremu Marinirajte janjetinu s Patak's® Madras Curry Spice Paste i jogurtom. Stavite u hladnjak na 2 sata. Pržite luk u vrućem ulju do zlatno smeđe boje (ili koristite prženi luk kupljen u trgovini). Sačuvajte ulje za prženje za kasnije. Mariniranoj janjetini dodajte prženi luk, đumbir, češnjak, štapiće cimeta, kardamom, kumin, polovicu metvice i 3 žlice ulja za prženje. Zagrijte posudu s teškim dnom i posipajte janjetinu. Spustite toplinu i kuhajte oko 45 minuta ili dok meso ne bude skoro gotovo. Začinite po ukusu. Riža Rižu namočite u vodu najmanje 30 minuta. Ocijedite, dodajte svježu vodu i začinite solju. Kuhajte rižu dok se gotovo ne završi. Ocijedite rižu. Dodajte ocijeđenu rižu u janjetinu i pokrijte poklopcem. Kuhajte na laganoj vatri još 7 do 10 minuta. Izvadite iz posude i ostavite da odmara 10 minuta. Poklopac tijesta Umijesite 1 šalicu brašna u tijesto dodajući male količine vode dok ne dođete do konzistencije tijesta za kruh. Tijesto razvaljajte na poklopac janjetine. Nakon što dodate rižu, stavite poklopac čvrsto na posudu. Šafransko mlijeko Nježno zagrijte mlijeko. Dodajte šećer, šafran i dobro promiješajte. Lagano pirjajte 3 do 4 minute. Ukrasite cilantrom i malo šafranskog mlijeka. Uživajte uz pappadums ili naan kruh.
Proizvođač: PATAK'S
Dostupnost: 6 na zalihi
SKU: 4564-1
5,59€ 5,59€
1kg = 19,75€ 1kg = 19,75€

Napišite svoj osvrt
  • Možete napisati osvrt na proizvod samo ako ste ga kupili.
  • Samo registrirani korisnici mogu pisati osvrte.
*
*
Loše
Izvrsno
Kupci koji su kupili ovaj proizvod kupili su i

Listovi tijesta (kore) za Gyoza

DV6072
300 g
3,58€
1kg = 11,94€

Garam Masala pasta

4566-1
283 g Patak s Garam Masala Paste .Garam masala je jedan od ključnih sastojaka indijske kuhinje, ali umjesto da bude vrsta začina, ona je zapravo posebna mješavina začina. Rečeno je da mnoga indijska kućanstva imaju svoju tajnu mješavinu garam masale. I naša je tajna, ali ono što vam možemo reći je da sadrži raskošne okuse cimeta, kardamom pomiješan s drugim autentičnim začinima, i čini doista ukusno jelo. Sastojci - biljno ulje, voda, sol, cimet (7%), đumbir (6%), crni papar, koncentrirani pire od rajčice, šećer, kukuruzno brašno, kardamon, korijander, octena kiselina, kumin, začini (sadrži senf)
5,59€
1kg = 19,75€

TANJUR ZA SUSHI

E6030240
CRNI SA KINESKIM PISMOM 19.5x12.5 CM
6,63€

Kokosovo mlijeko za kuhanje

6039-1
400 ml Kokosovo mlijeko iAroy-D sastoji se od 70% kokosovog ekstrakta. Zbog gustog kokosovog mlijeka/vrhnja, idealan je za kuhanje, što jelo čini još kremastijim. Kokosovo mlijeko napravljeno je od naribane pulpe kokosa koji se miješa i zajedno s vodom. Prva stisnuta gusta smjesa naziva se kokosova krema ili santan, a drugo prešanje naziva se kokosovo mlijeko. U azijskoj i indonezijskoj kuhinji kokosovo mlijeko je vrlo uobičajeno, priprema se u slatkim ili slanim jelima.
3,45€
1liter = 8,62€
Tečaj €/kn:   7,53450